Misiune

Misiunea Asociației PRO ROMA este de a promova modele de educaţie prin experienţă de calitate, care dezvoltă abilităţi de viaţă în rândul persoanelor de etnie roma ca o strategie de dezvoltare durabilă, a societății cu un pronunțat spirit de inițiativă, o deosebită conștiință civică, dar și un veritabil spirit de responsabilitate socială.

Viziune

O societate deschisă, în care comunitatea colaborează ca fiecare cetățean să-și atingă potențialul maxim de dezvoltare, în slujba unei societăţi de indivizi implicaţi social, care îşi asumă sarcina îmbunătăţirii comunităţii noastre şi care motivează sectorul de afaceri, cel de guvernământ şi cel non-guvernamental la colaborare echilibrată, respectuoasă şi reciproc avantajoasă.

 

Valori

Echipa Asociației PRO ROMA este formată din oameni diferiţi, aduşi împreună de următoarele valori împărtăşite:

Iniţiativă: a acţiona potrivit unei responsabilităţi personale faţă de comunitatea din care facem parte, angajament.


citeste mai mult...

Noutăţi

marg1

       Cu toții avem așteptări de la ceilalți și acest lucru se realizează dezvoltând plăcerea de a dărui, de a ajuta. Schimbarea produsă în noi înșine produce schimbări la cei din jur. Unitatea grupului, a echipei, o echipă cu membri diferiți și uniți care dăruiesc, produc schimbarea de care avem nevoie.” 

 Margareta Herţanu

 

 

cinci si un sfert

 

 

Film: “Cinci si un sfert”

 

Synopsis: 

Ce gândeşte un bărbat care are vreo 5 joburi, 2 iubiri şi este ȋmpărţit ȋntre două lumi: 

"Luni m-am decis să fiu bucătar, fiindcă marți avocat nu cred c-o să meargă. Însă miercuri am ajuns patron, iar joi - ca țigan - mă decid ce-o să fac cu gălbejita vineri, fiindcă sunt iubit de o ţigancă sâmbăta şi trebuie să mă distrez ca românu’ duminica. În schimb, mă gândesc şi cum să ţin slujba, pentru că sunt şi preot. Dar la ora cinci şi un sfert, sufletul m-a dat de gol şi toţi şi-au dat seama din ce rădăcină provin. E şi o vorbă: “Amaro ilo si ko than amareste”… (Sufletul nostru este la locul de unde ne tragem). Am realizat că lumea ȋn care eu credeam că sunt singurul şmecher, e plină de şmecheri."

Filmul “Cinci şi un sfert” este, deci, o comedie spumoasă, ȋn care romul nostru român iese din ȋncurcătură cu vânătăi şi pe faţa şi pe suflet.

       Tineretul în mişcare

Pro Roma organizează şi participă la programe de mobilitate, programe de voluntariat,

cum ar fi schimburi de tineri, proiecte de formare precum şi seminarii de formare.

Informaţi-vă!

 

Untitled    

   

pliant REF 003    LOGO-300x89   logo1   www1  

 

Slide2  link  link  link

Asociaţia PRO ROMA
C.I.F. 24514580; Nr. Reg. 189/A/16.09.2008
COD IBAN RO48BTRL02401205R31265XX
Președinte - Margareta HERȚANU
Contact:
Mobil: +40 757 14 60 02; +40 739 07 58 11
Adresa: str. Ion Creangă nr. 56A, Bl. H1, PT 23 Tătărași, Iași, Cod 700321