Misiune

Misiunea Asociației PRO ROMA este de a promova modele de educaţie prin experienţă de calitate, care dezvoltă abilităţi de viaţă în rândul persoanelor de etnie roma ca o strategie de dezvoltare durabilă, a societății cu un pronunțat spirit de inițiativă, o deosebită conștiință civică, dar și un veritabil spirit de responsabilitate socială.

Viziune

O societate deschisă, în care comunitatea colaborează ca fiecare cetățean să-și atingă potențialul maxim de dezvoltare, în slujba unei societăţi de indivizi implicaţi social, care îşi asumă sarcina îmbunătăţirii comunităţii noastre şi care motivează sectorul de afaceri, cel de guvernământ şi cel non-guvernamental la colaborare echilibrată, respectuoasă şi reciproc avantajoasă.

Valori

Echipa Asociației PRO ROMA este formată din oameni diferiţi, aduşi împreună de următoarele valori împărtăşite:

Iniţiativă: a acţiona potrivit unei responsabilităţi personale faţă de comunitatea din care facem parte, angajament.

citeste mai mult...

\r\n  \r\nCOMUNICAT DE PRESĂ\r\n \r\n \r\nSucursala Teritorială Iaşi a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România și Direcția Generală de Asistență So...
 \r\n  \r\nCOMUNICAT DE PRESĂ\r\n \r\n Vineri, 5 aprilie, orele 10.00 - 13.00, va avea loc workshop-ul cu tema Identitatea mea, la Muzeul Municipal Iași, str. Zmeu nr. 3\r\n...

LOGO RAPORT

afis workshop  identitatea mea

COMUNICAT DE PRESĂ

Evenimentul este organizat de Asociația PRO ROMA în parteneriat cu Muzeul Municipal Iași, în contextul Zilei Internaționale a Romilor, ce se sărbătorește în data de 8 Aprilie.

Organizatorii vă invită la un workshop în care se va prezenta importanța identității, în special a celei etnice, asumarea acestei identități, și lupta prin care trece o persoană pentru a nu-și pierde identitatea; identitatea este un bun încă de la naștere și care, indiferent de cerințele sociale, omul luptă ca să și-l păstreze. Având în vedere aspectele istorice de-a lungul timpului, în ce privește existența romilor, la această întâlnire vă vor fi prezentate metode și tehnici de acceptare a identității celuilalt astfel încât să obținem o armonie interetnică.

This page require Adobe Flash 9.0 (or higher) plug in.

Film: “Cinci si un sfert”

Synopsis:

Ce gândeşte un bărbat care are vreo 5 joburi, 2 iubiri şi este ȋmpărţit ȋntre două lumi:

"Luni m-am decis să fiu bucătar, fiindcă marți avocat nu cred c-o să meargă. Însă miercuri am ajuns patron, iar joi - ca țigan - mă decid ce-o să fac cu gălbejita vineri, fiindcă sunt iubit de o ţigancă sâmbăta şi trebuie să mă distrez ca românu’ duminica. În schimb, mă gândesc şi cum să ţin slujba, pentru că sunt şi preot. Dar la ora cinci şi un sfert, sufletul m-a dat de gol şi toţi şi-au dat seama din ce rădăcină provin. E şi o vorbă: “Amaro ilo si ko than amareste”… (Sufletul nostru este la locul de unde ne tragem). Am realizat că lumea ȋn care eu credeam că sunt singurul şmecher, e plină de şmecheri."

Filmul “Cinci şi un sfert” este, deci, o comedie spumoasă, ȋn care romul nostru român iese din ȋncurcătură cu vânătăi şi pe faţa şi pe suflet.

sigla constructii1   LOGO-300x89   logo scoala pentru toti copiii   ses termopane logo 001   logo1

guvern  images 1  ISE 2016-2020   image002