Noutăţi

 

Afis Workshop 04 02 2019 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Vineri - 8 februarie 2019, orele 12.00 - 16.00 va avea loc workshopul regional cu tema "Despre fericiri ......." la Muzeul Municipal Iași (Strada Zmeu, Nr. 3, Iași).

Evenimentul este organizat de către Sucursala Teritorială Iași a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România și Asociația PRO ROMA, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Muzeul Iași si Asociația ''Aproape de Oameni'' Iași - A.D.O.

     Invitatul special al workshopului regional este doamna Psiholog MARGARETA HERŢANU (Preşedinte Asociaţia PRO ROMA). Coordonatorul și moderatorul evenimentului este dr. MAGDALENA ROXANA NECULA - Președinte Sucursala Teritorială Iași Colegiul Național al Asistenților Sociali din România.

Organizatorii vor desfășura un workshop care va prezenta, nu numai obstrucţionările care ne determină să rămânem capturaţi în nemulţumire, ci şi metode care, odată aplicate, ne pot face să atingem fericirea. Workshopul arată cum putem depăşi bariere de comunicare de care zilnic ne lovim şi care sunt strategiile care conduc la obținerea armoniei și a unui echilibru psiho-emoțional.

Având în vedere faptul că domeniul social prespupune un efort psihic crescut şi angrenează mult din structura noastră emoţională, ne dorim să prezentăm care sunt acele tehnici şi metode de lucru corecte pe care le putem foli în lucrul cu beneficiarii pentru atingerea unui grad ridicat de performanță profesională.

Pornind de la afirmația lui Costantin Noica, „lucrurile bune sunt rele”, ne dorim să surprindem și să evidențiem care este importanța lucrurilor materiale în comparație cu cele spirituale, cu valorile și principiile etice, moralitatea și onestitatea în practica profesională.

În profesia de asistent social trebuie recunoscută și respectată demnitatea și valoarea oamenilor prin atitudine, cuvânt și faptă, iar pentru atingerea acestui deziderat, se vor pune în discuție în cadrul workshop-ului, aspecte ce țin de comportamentele și atitudinile în care indivizii se pot devaloriza sau stigmatiza pe ei înșiși sau pe alții. Invitații vor fi invitați la o practică reflexivă și o gândire critică, care asigure o înțelegere mai bună asupra conceptelor utilizate.

De asemenea ne propunem în cadrul workshopului să facem o distincție între fericire și nefericire, succes și fericire, pornind de la afirmația autorului Andrei Pleșu, care consideră că „cei care sunt obsedați de succes, de obicei îl ratează sau când îl au sunt nefericiți”. Pleșu face distincție între succes și fericire, deoarece există fericire independent de succes și există oameni de succes nefericiți. În al doilea rând, succesul se obține ca și fericirea mai curând dacă apare ca efect colateral decât ca țină obsesivă, halucinatorie.

Workshop-ul regional „Despre fericiri…” are ca obiectiv principal să prezinte specialiștilor din domeniul asistenței sociale tehnici de disciplinare interioară, de control asupra vieții interioare și asupra destinului.

Menționăm şi următoarele aspecte:

  • Pentru a participa la acest eveniment nu se percep taxe de înscriere/participare;
  • Participanții vor primi certificate de participare cu 2 credite profesionale pentru asistenții sociali înscriși în Registrul CNASR.

 

 Galerie foto Workshop: ''Despre fericiri...''

pliant REF 003    LOGO-300x89   logo1   www1  

 

Slide2  link  link  link

Asociaţia PRO ROMA
C.I.F. 24514580; Nr. Reg. 189/A/16.09.2008
COD IBAN RO48BTRL02401205R31265XX
Președinte - Margareta HERȚANU
Contact:
Mobil: +40 757 14 60 02; +40 739 07 58 11
Adresa: str. Ion Creangă nr. 56A, Bl. H1, PT 23 Tătărași, Iași, Cod 700321