Noutăţi

\r\n \r\n Asociația PRO ROMA prezentă la protestul antirasism din București, 28 iulie 2018\r\n \r\nReprezentanții Asociației Pro Roma au participat sâmbătă, 28 iulie, la protest...
\r\n \r\n Raportul societății civile de monitorizare a implementării strategiei naționale de integrare a romilor în Romania\r\n \r\nRaportul a fost elaborate în cadrul proiectului...
     CADO - Centrul de Advocacy și Drepturile Omului\r\n \r\nCOMUNICAT DE PRESA\r\n \r\nCNCD a sancționat segregarea rasială a copiilor de etnie romă în două școli...

 

logo anofm

 

LOGO RAPORT

LOGO RAPORT

 

 Raportul societății civile de monitorizare a implementării strategiei naționale de integrare a romilor în Romania

 

Raportul a fost elaborate în cadrul proiectului-pilot Monitorul Civil al Romilor, „Dezvoltarea capacității societății civile rome și consolidarea implicării sale în monitorizarea strategiilor naționale de integrare a romilor". Proiectul pilot este implementat la solicitarea Comisiei Europene, DG Justiție și Consumatori. Acesta este coordonat de Universitatea Central Europeană (CEU), Centrul pentru Studii Politice (CPS), în parteneriat cu Rețeaua Europeană a Organizațiilor de Romi (ERGO Network), Centrul European pentru Drepturile Romilor (ERRC), Fundación Secretariado Gitano (FSG) și Fondul pentru Educația Romilor (REF) și a fost implementat cu aproximativ 90 de ONG-uri și experți din cele 27 State Membre.

Raportul a fost pregătit pentru Comisia Europeană. Totuși, acesta reflectă exclusiv opiniile autorilor și nici Comisia, nici o terță parte (inclusiv Universitatea Central Europeană) nu sunt responsabile pentru orice utilizare a informațiilor conținute în acest raport.

Raportul de față a fost elaborate de către o coaliție de organizații din România, sub coordonarea Centrului de Resurse pentru Comunitățile de Romi, care a inclus:

 • Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună”
 • Asociația Nevo Parudimos
 • Asociația DANROM Făurei
 • Asociația PRO ROMA
 • Uniunea Civică a Tinerilor Romi din România
 • Asociația E-Romnja
 • Fundația HEKS/EPER România
 • Agenția de Dezvoltare Comunitară „Inter-Activa”
 • Fundația Policy Centre for Roma and Minorities
 • Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – SASTIPEN
 • Fundația Terre des hommes România

Bazându-se pe domeniul de expertiză al fiecăruia, membrii coaliției au împărțit între ei subiectele de raportare, iar un grup de membri cu expertiză a asigurat structurarea și organizarea finală a textului.

Raportul se centrază atenția pe precondițiile structurale și orizontale pentru implementarea cu succes a strategiilor naționale de integrare a romilor: guvernarea, lupta împotriva discriminării, abordarea antigipsismului și - în țările cu cele mai mari comunități de romi și care se confruntă cu cele mai acute provocări - impactul politicilor educaționale asupra romilor. 

 

download file (ROMÂNĂ)

download file (ENGLEZĂ)

 sigla constructii1   LOGO-300x89   logo scoala pentru toti copiii   ses termopane logo 001   logo1

  

guvern  images 1  ISE 2016-2020   image002
 

Asociaţia PRO ROMA
C.I.F. 24514580; Nr. Reg. 189/A/16.09.2008
COD IBAN RO48BTRL02401205R31265XX
Președinte - Margareta HERȚANU
Contact: 
Tel/fax: +40 332 14 40 50
Mobil: +40 757 14 60 02; +40 746 78 03 60
Adresa: str. Ion Creangă nr. 56A, Bl. H1, PT 23 Tătărași, Iași, Cod 700321