logo frds sus

"Gârceni: Eu decid!" cod PN1040

Proiectul "Gârceni: Eu decid!", cod PN1040, în baza contractului de finanţare nr. 14/16.12.2021/SEE, semnat cu Fondul Român de Dezvoltare Socială, în calitate de operator de program, beneficiază de un grant în valoare de 569.919,27 EUR, oferit de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Granturile SEE în cadrul Programului "Dezvoltare locală, reducerea sărăciei şi creşterea incluziunii romilor", Apel 1 "Creşterea incluziunii şi abilitarea romilor" - Runda a 2-a

Proiect implementat de: U.A.T. COMUNA GÂRCENI

Parteneri:  ASOCIAŢIA OM BUN ; ASOCIAŢIA PRO ROMA

Perioada de implementare a proiectului: 24 luni

Data de începere a proiectului: 01.01.2022

Obiectivul general al proiectului:

Creşterea gradului de incluziune socială şi îmbunătăţirea accesului la servicii integrate (educaţie, sănătate, ocupare şi activităţi privind abilitarea romilor şi combaterea discriminării acestora) pentru un număr de 840 de persoane aparţinând grupurilor defavorizate cu condiţii similare de viaţă (din care 760 de persoane de etnie romă) din zonele dezavantajate din comuna Gârceni, judeţul Vaslui (Slobozia, Racoviţa, Trohan şi Racova).

Obiectivele specifice ale proiectului:

OS 1: Creșterea accesului și participării la servicii calitative de educație pentru 370 de copii din grupuri vulnerabile (din care 329 de etnie romă) din comuna Gârceni, județul Vaslui prin organizarea unui program de tipul școală după școală, acordarea de pachete suport, organizarea unei campanii de informare privind combaterea abandonului școlar, organizarea unei tabere școlare cu componentă educațională și furnizarea de servicii de educație parentală pentru o perioadă de 22 de luni;

OS 2: Acordarea de sprijin pentru accesul pe piața muncii prin oferirea de servicii de informare, consiliere și mediere profesională pentru 470 de persoane aparținând grupurilor vulnerabile (din care 431 de etnie romă) din comuna Gârceni, județul Vaslui, organizarea de programe de calificare pentru 80 de persoane și prin organizarea unui eveniment de tipul târg de joburi pentru o perioadă de 22 de luni;

OS 3: Prevenirea și combaterea excluziunii sociale prin acordarea de servicii medicale de calitate de tip stomatologic pentru 431 de persoane de etnie romă aparținând grupurilor vulnerabile din comuna Gârceni, județul Vaslui și prin acordarea unor pachete de igienă în vederea conștientizării și respectării elementare de igienă pentru 370 de copii din grupurile vulnerabile (din care 329 de etnie romă) din comuna Gârceni, județul Vaslui pentru o perioadă de 22 de luni;

OS 4: Dezvoltarea capacităților individuale ale romilor din grupuri vulnerabile din comuna Gârceni, județul Vaslui prin organizarea de workshop-uri de dezvoltarea personală; seminarii informative privind modul de afirmare a drepturilor, modalităţi eficiente de accesare a serviciilor publice şi de responsabilizare a entităţilor publice şi private; acțiuni privind cooptarea și participarea persoanelor de etnie romă la luarea deciziilor la nivelul comunităților vizate, de organizare de sesiuni de instruire privind abilitarea femeilor rome vor viza tematici precum antreprenoriatul feminin local, gestionarea bugetului familiei, comunicare și negociere, competențe TIC acțiuni destinate pentru 120 de femei din comunitate și de campanii de conștientizare pe teme de abilitare a femeilor și tinerilor romi pentru o perioadă de 6 de luni;

OS 5: Prevenirea oricărei forme de discriminare a romilor din grupuri vulnerabile din comuna Gârceni, județul Vaslui prin derularea unui program de formare a personalului și a voluntarilor pentru 10 persoane, dezvoltarea unor instrumente anti-discriminare de tipul unui plan de acțiune local; organizarea unor evenimente publice cu participarea activă a romilor și a populației majoritare, eveniment de tipul săptămâna romilor; prezentarea de exemple de bune practici cu privire la lupta împotriva discriminării și promovării drepturilor pentru o perioadă de 6 luni;

OS 6: Identificarea grupului țintă și organizarea unei campanii privind oportunitățile proiectului pentru o perioadă de 24 de luni;

Informaţii suplimentare puteţi găsiţi pe website-urile www.eeagrants.ro şi www.frds.ro iar detalii despre activitatea curenta din proiect vă invităm să luaţi legătura cu domnul Petrea Teodor-Andrei, coordonator proiect, prin email Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

logo jos garceni

Informaţii suplimentare:

Tineretul în mişcare

Pro Roma organizează şi participă la programe de mobilitate, programe de voluntariat,

cum ar fi schimburi de tineri, proiecte de formare precum şi seminarii de formare.

Informaţi-vă!

Untitled