CADO - Centrul de Advocacy și Drepturile Omului\r\n \r\nCOMUNICAT DE PRESA\r\n \r\nCNCD a sancționat segregarea r...

"Fii profesionist in audio-vizual"

Asociatia PRO ROMA implementeaza in perioada 01.02.2018 - 31.07.2018, proiectul "Fii profesionist in audio-vizual" (nr. referinta proiect 2017-3-RO01-KA105-047070), impreuna cu alti 5 parteneri internationali: Asociacion Juvenil Intercambia (Spania), Associazione di promozione sociale Futuro Digitale (Italia), Citizens of the world (Turcia), Active Bulgarian Society (Bulgaria), Regionalna Romska Obrazovna Mladinska Asocijacija (Macedonia).

Obiectivul principal al proiectului este capacitarea 60 de tineri cu abilitati si competente in domeniul media.

Grupul tintatineri cu posibilitati reduse, romi, din mediul rural, din cartiere marginalizate, care au dorinta de a cunoaste realitatile altor popoare, de a lupta impotriva discriminarii romilor, de a invata a crea un film/stire, de a promova imaginea pozitiva a romilor, prin modele demne de urmat.

Training: In perioada 01.05 - 09.05.2018, Asociatia PRO ROMA, impreuna cu cei 5 parteneri de mai sus, vor implementa sesiunea de formare a 60 de tineri in domeniul audio-vizualului. Trainingul va avea loc in tabara Marabu din Milcoveni, judetul Caras-Severin. Vor participa 60 de tineri, cu varste cuprinse intre 18-25 de ani, insotiti de lideri de grup din tarile partenere.

Obiectivele trainingului sunt:

• sa dezvolte si sa imbunatateasca abilitatile audio-vizuale 60 de tineri din tari europene;
  • sa incurajeze 60 de tineri sa invete cum sa creeze emisiuni TV, radio si de scurt metraj;
  • sa promoveze toleranta, intelegerea si acceptarea;
  • sa cresca gradul de cunoastere a tinerilor a realitatilor cu care se confrunta romii;
  • sa creasca stima de sine a celor 60 de tineri;
  • 60 de participanti vor intelege mai bine ce este necesar pentru promovarea pozitiva etnicilor romi;
  • dezvoltarea creativitatii 60 de tineri pentru crea filme artistice de scurt metraj.

Rezultate propuse:

• dezvoltarea creativitatii;
  • imbunatatirea comunicarii;
  • relationarea interculturala;
  • cresterea stimei de sine a tinerilor;
  • dezvoltarea de parteneriate solide pentru viitoare proiecte.

Proiectul este finantat de Comisia Europeana, prin programul Erasmus+, Actiunea Cheie 1, Proiecte de mobilitate pentru tineret

sigla constructii1   LOGO-300x89   logo scoala pentru toti copiii   ses termopane logo 001   CIISlogo3

guvern images 1 ISE 2016-2020

Presedinte - Margareta HERTANU